Tietoa meistä

Kurssitaikurit tarjoaa kiehtovia visuaalisuuteen, graafiseen fasilitointiin, piirtämiseen ja tarinankerrontaan erikoistuneita verkkokursseja erilaisille, jotka haluavat kehittyä viestijöinä.

Kurssitaikurit on Tussitaikurit Oy:n aputoiminimi. Toimimme itsenäisesti, mutta osana Tussitaikureita. Tussitaikurien resurssit ovat käytössämme ja kurssien sisällössä nojaamme voimakkaasti Tussitaikurien kokemukseen ja osaamiseen. Tämä on kuitenkin eriytetty omaksi toiminnokseen siksi, että voimme tehdä kursseja kurssien ehdoilla.

Voit tutustua Tussitaikurien Filosofiaan ja Meille tärkeää -periaatteisiin. Ne ovat osa myös Kurssitaikurien toiminnan ydintä.

Opettajamme

Laura Humppi, piirroskuva.

Laura Humppi

Kurssitaikureiden kurssiopas Laura Humppi (DI) inspiroituu uuden oppimisesta ja jatkuvasta kehittymisestä. Hänellä on kokemusta monilta eri toimialoilta tieteen kaupallistamisesta liiketoiminnan ja palvelujen kehittämiseen. Hän on fasilitoinut lukuisia ryhmätilanteita erilaisille kohderyhmille. Asiakaskokemuksen kehittäminen on Lauran lempiaiheita. Hän rakastaa niin ihmisiä, tekniikkaa kuin bisnestäkin.

Aleksis, piirroskuva.

Aleksis Nokso-Koivisto

Aleksis Nokso-Koivisto on Tussitaikurien perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän on ollut avainroolissa kehittämässä Tussitaikureista Suomen johtavaa selitysvideotaloa ja kehittämässä prosessia monimutkaisten viestien tiivistämiseen ja viestinnän visualisointiin. Aleksis rakastaa tekemisen pelkistämistä yksinkertaiseksi. Mikä on asian ydin? Miten löydämme sen? Mitä on tehtävä eri vaiheissa? Toinen Aleksiksen suuri missio on fasilitointi: miten voimme löytää työtavat ja hyvät käytännöt siihen, että yhdessä tekeminen on vaivatonta ja samalla tehokasta? Miten luoda luottamusta organisaatioon ja ryhmään? Miten haastaa, mutta samalla arvostaa? Aleksis on Tussitaikurien lisäksi Videotiiviste Oy:n, journalismin joukkorahoituspalvelu Rapportin sekä tiiminkehityksen työkalua tekevän SmoothTeamin perustaja.

Joonas Lehtimäki, piirroskuva.

Joonas Lehtimäki

Joonas Lehtimäki (KM, TaM) häärää Tussitaikureilla kuvittajana. Sarjakuvia lähes koko ikänsä piirreltyään hän päätyikin opettamaan sarjakuvan tekemistä muille, ja sitä kautta lopulta Tussitaikuriksi. Mitä erilaisimpien oppijoiden kanssa toimiessaan hän usein ihaili etenkin lasten erilaisia kuvallisen esittämisen tapoja. Silloin syntyi oivallus, että ihan jokainen osaa kyllä piirtää; ainoa este on oman pään sisällä olevat käsitykset siitä, miltä piirrosten pitäisi muka näyttää.

Meri Kailanto, piirroskuva.

Meri Kailanto

Meri Kailanto on yksi Tussitaikureiden projektinvetäjistä. Diplomi-insinöörin järjestelmällisyys ja älykkäiden informaatiojärjestelmien parissa tehty tutkimus ja opetustyö auttavat häntä jäsentämään informaatiokaaoksen jos toisenkin ihmisiä unohtamatta. Tussitaikureilla Meriä kutkuttaa se, miten kuvat, sanat ja ihmisen mielenkoukerot saadaan kietoutumaan yhteen niin että saadaan aikaan mieleenjääviä oivalluksia.

Petra Karinen, piirroskuva.

Petra Karinen

Petra Karinen (YTM, Yhteisöpedagogi) on Tussitaikureilla projektinvetäjä ja Löytöretken matkaopas. Sosiaalipolitiikkaa pääaineenaan opiskellut Petra ei olisi koskaan arvannut, että päätyy työskentelemään luovalle alalle. Työ Tussitaikurina onkin antanut hänelle oivan tilaisuuden tutustua omaan luovaan puoleensa.

Hannu Jaakkola, piirroskuva.

Hannu Jaakkola

Hannu Jaakkola on verkkokurssien tuottaja, joka tekee asioita puujalat ja sivistys mielessä. Luonnontieteilijän, teologin ja hierojan taustoista Hannun on helppo löytää uusia näkökulmia ja luoda rauhallista tilaa ihmisille olla omia itsejään. Aiemmin hän teki töitä opiskelijajärjestöissä edunvalvonnan, yhteisöllisyyden ja viestinnän alueilla. Näin ollen Hannua ei hätkäytä, jos tarvitsee järjestää saunanvedon ME-yritys tai lähteä supersankariksi valtionhallinnon budjettimomentille. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lukemalla tai pelaamalla, jollei ole innostunut vaikkapa järjestämään TEDxOtaniemi-tapahtumaa uudelleen.

Tussitaikurit ryhmäkuva

Palautetta kursseillemme ja projekteihimme osallistuneilta

Erityisen kiinnostavaa oli lähestyä kerrankin esittämistä visuaalisuuden kautta ja viestin tiivistämisen näkökulmasta. Myös tähän tarjotut tekniikat tuntuivat toimivilta. Oman osansa kiinnostavuuteen kyllä teki osallistujajoukon monitieteisyys - tajusin vasta koulutuksen aikana, että näistäkin asioista yleensä keskustellaan ympäristöissä joissa ollaan suunnilleen samalta tieteenalalta.

Hehkulamppu. Piirroskuva.
Tee vaikuttava esitys

-tiedeviestintäkoulutuksen osallistuja

Suunnittelupalaverit olivat nauruntäytteisiä ja saitte hyvin kiinni meidän sekavasta sepustuksesta ydinasiat. Johdattelitte sopivan rennosti, jotta asiat etenivät mutta ideointi ei missään vaiheessa tukahtunut.

Hehkulamppu. Piirroskuva.
Emma Ojala

Lassila & Tikanoja Oyj

Projekti oli iloinen, energinen, rento ja helppo asiakkaan näkökulmasta.

Hehkulamppu. Piirroskuva.
Kirsikka Sarkeala

Sitowise Oy

Kurssitaikurit logo.
Kurssitaikurit