Miten voit järjestää ajatuksesi?

Tervetuloa! Tällä sivulla voit vapaasti tutustua yhteen Ideasta kuvaksi - välineitä asiantuntijoille -verkkokurssimme osioon. Kurssin kautta haluamme jakaa Tussitaikurien työssä syntyneitä oivalluksia ja asiantuntemusta ideoiden ja ajattelutyön visualisoimisesta. Ota tästä käyttöösi itsellesi sopivimmat ajatukset! Jos haluat käydä koko kurssin, klikkaa kurssisivulle.

Aleksis – toinen Tussitaikurien perustajista – käy läpi, millaisia reittejä pitkin on helppo siirtyä perinteisestä asiantuntijatyöstä visuaalisten työskentelytapojen pariin. Visuaalisen ajattelun ja jäsentämisen työkalut ovat tärkeitä jokaisen asiantuntijatyötä tekevän työkalupakissa.

Jokainen tietää tilanteen, jossa on yrittänyt selittää jotain monimutkaistaa asiaa toisille. Tällä kurssilla visuaalisella ajattelulla tarkoitetaan tekemistä, jossa ajatuksia työstetään yksin tai yhdessä käyttäen hyväksi erilaisia kuvia. Tavoitteena voi olla asian työstäminen ja ymmärtäminen tai sen viestiminen. 

 

Haluamme auttaa sinua käyttämään kuvia työkaluina ja kehittymään tehokkaammaksi visuaaliseksi ajattelijaksi. Aleksiksen kanssa tutkimme ensimmäistä vaihetta ajattelun jäsentämisestä visuaaliseksi: miten ajatuksista tai laajasta tekstistä voi tehdä ensimmäisen, karkean visuaalisen version? Tämä on usein se tärkein kohta, jossa montaa meistä vaivaa tyhjän paperin ongelma.

Katso video tästä:

 

 

Teimme ajattelun avuksi visuaalisen ajattelun tunturimallin. Sen avulla voit hahmottaa itsellesi, missä vaiheessa ajattelutyötä olet ja valita seuraavia askelia helpommin. Välillä kannattaa palata takaisin ja valita uusi reitti tai työkalu, jos tie tunturin huipulle onkin liian hankala.

 

Ideasta kuvaksi - välineitä asiantuntijoille -verkkokurssi on kokonaisuudessaan saatavissa täältä.

Kurssilla opit: 

 • Mitä on visuaalinen ajattelu ja miten voit hyödyntää sitä käytännössä
 • Miten voit puristaa pitkästä tekstimassasta kuvaajan, joka jää mieleen
 • Miten päätyä oivalluttaviin ja loogisiin kuviin esitystä tehdessä tai
 • Miten visualisoida vaikkapa jokin tuote, palvelu tai konsepti

Kurssi sisältää yhdeksän osaa viiden eri opettajan luotsaamana: 

 1. Intro: Laura aloittaa kurssin yleiskuvauksella ja muutamilla esimerkeillä, miten visuaalinen työ voi vaikuttaa sekä prosessiin että lopputulokseen.
 2. Ajatuksesi ydin on järjestyksiä ja yhteyksiä: Tämä on juuri katsomasi osa. 
 3. Logiikan hiominen – ja miten se kuviksi: Jatketaan Aleksiksen kanssa ajatusten jäsentämistä.
 4. Miten teen jotain visuaalista: Joonas antaa hyviä eväitä siihen, miten voit itse harjoittaa piirtämistä ja visuaalisten taitojen kartuttamista.
 5. Vertauskuvilla kerrot nopeasti tarinoita: Meri tuo hommaan lisämaustetta, kun leikitään kielellä metaforien ja alluusioiden kanssa.
 6. Kuvanlukutaito: Kuvien lukutaitoa voi myös kehittää, Joonas rakentaa raameja sen ympärille.
 7. Valmiit mallit ja rakenteet toimivat: Kaikkea ei tarvitse rakentaa alusta asti, joten Laura antaa hyvän yleiskuvan usein käytetyistä ja toimivista mallipohjista.
 8. Jokaiselle on omannäköiset välineet: Jokainen tuo oman tyylinsä, taitonsa ja tarpeensa aina mukanaan. Visuaalinen työskentely ei eroa tästä, joten on tärkeää löytää itselle sopivat työkalut ja toimintatavat. Petra opastaa niiden valitsemisessa alkuun.
 9. Miten näitä asioita voi viedä käytäntöön?: Yhteenvetoa kurssin opeista. 

Osta kurssi tästä. Tervetuloa oppimaan kanssamme välineitä visuaaliseen ajatteluun! Tai jotain muuta.

Haluatko kuulla lisää tulevista kursseistamme sekä visuaalisesta ajattelusta, piirtämisestä ja tarinankerronnasta? Liity sähköpostilistallemme alla.

Tilaa uutiskirje

Saat kiinnostavaa tietoa kurssiemme aihepiireistä ja kuulet ensimmäisenä uusimmista kursseistamme.